Všetky kategórie
firemné správy

Domov> Novinky > firemné správy

Dopyt po 500,000 XNUMX ton! Nová technológia batérií bude poháňať rýchly rozvoj priemyslu materiálov na prenos termitu

Čas zverejnenia: 2023-08-29 Zobrazenie: 11

V júni 2022 spoločnosť Ningde Times uviedla na trh tretiu generáciu batérie CTP – Kirin. Technológia veľkoplošného chladenia prvého článku batérie Kirin, funkcia chladenia vodou je umiestnená medzi článkami, takže plocha výmeny tepla sa štvornásobne zväčší, materiál na prenos termitu je dôležitou surovinou vodnej chladiacej dosky, batérie Qilin alebo bude termit katalyzovať dopyt v priemysle prenosových materiálov, nová technológia batérií alebo bude viesť k rýchlemu rozvoju odvetvia termitových prenosových materiálov.

00

Aplikácia aluminotermických vodivých materiálov

Termitové prenosové materiály v jednoduchosti, je hliníková fólia, hliníková páska.

Výroba termotransferových materiálov patrí do pododvetvia priemyslu spracovania hliníka, hliníkových valcovaných materiálov, predradeným je elektrolytický hliník a následnými výrobkami sú zariadenia na prenos tepla, prístroje alebo diely. Termotransferové materiály sú rozdelené na kompozitné materiály a nekompozitné materiály, kompozitné materiály sú vo všeobecnosti 3-sériová hliníková zliatina ako jadrový materiál, potiahnutá 4 sériami alebo inými druhmi hliníkovej zliatiny, trojvrstvové kompozitné hliníkové zliatiny môžu spĺňať spájkovacie materiály. požiadavky na nízku hmotnosť, odolnosť proti korózii, dobrú tepelnú vodivosť, vysokú pevnosť, dobrú tvarovateľnosť, spájkovanie, šetrenie drahými kovmi a ďalšie komplexné požiadavky na výkon a multifunkčnosť.

Materiály na prenos termitu sa používajú najmä v automobilových výmenníkoch tepla, domácich spotrebičoch, strojoch a zariadeniach, ako aj v systémoch chladenia vzduchu v tepelných elektrárňach. Medzi nimi sú automobilové výmenníky tepla hlavnou oblasťou použitia (ako príklad Huafeng Aluminium Industry, v jeho nadväzujúcej štruktúre dopytu doprava predstavovala v roku 87 až 2019 %), pričom automobil má zvyčajne viac ako 10 jednotiek výmenníka tepla. Automobilové výmenníky tepla zahŕňajú najmä automobilové klimatizácie, vodné nádrže, olejové chladiče, medzichladiče a ohrievače.

004

Prenikanie nových energetických vozidiel urýchľuje dopyt po materiáloch na prenos termitov

Rastúca miera penetrácie nových energetických vozidiel a modernizácia automobilového "aluminizácie" sú dva hlavné faktory rastu trhu s termitovými prenosovými materiálmi.

Z hľadiska účinnosti môže výroba tepelných výmenníkov pomocou termitových kompozitných materiálov znížiť hmotnosť automobilových systémov výmeny tepla asi o 40% a výrazne zlepšiť účinnosť výmeny tepla.

Samotný systém výmeny tepla nového energetického vozidla takmer zdvojnásobil množstvo termitových prenosových materiálov v porovnaní s tradičným naftovým vozidlom a potom zohľadňuje dopyt po nových energetických batériách, elektronický riadiaci systém odvádzania tepla a ďalšie potreby, dopyt po termitových materiálov sa výrazne zvýši.

005

Napájacia batéria naďalej generuje teplo v procese nabíjania a vybíjania a vysoká teplota ohrozuje bezpečnosť, životnosť batérie a hustotu energie atď. energetické vozidlá je výrazne vyššia ako u tradičných vozidiel a spotreba termitových prevodových materiálov pre nové energetické vozidlá EV je približne o 20-25 kg, teda o 10-15 kg vyššia ako u tradičných vozidiel. Spotreba materiálu na prenos elektromobilov Thermit 22.5 kg, celosvetový predaj nových energetických vozidiel v roku 2021 6.37 milióna, čo zodpovedá dopytu po materiáli termitov vo výške približne 140,000 33 ton. Podľa miery penetrácie 21 % a 2025 % domácich a globálnych nových energetických vozidiel v roku 500,000 je zodpovedajúci dopyt po termitových materiáloch približne 37 XNUMX ton a zložená ročná miera rastu je až XNUMX %.

Konzervatívne sa očakáva, že zložená miera rastu globálneho dopytu po termitových prevodových materiáloch pre automobily počas 145. päťročného plánu dosiahne približne 4 %. Skladovanie energie superpozície, 5G, železničná doprava, mikrokanálové pole civilnej klimatizácie a ďalšie polia výmeny tepla, elastický priestor dopytu po materiáli na prenos termitu sa zdvojnásobí.

006

Horúce kategórie